In de maanden april en mei worden er trouwens best veel Belgische wafels gegeten. Omdat het nogal buurlanden zijn, eten Fransen en Nederlanders bijna elke dag wafels. Maar behalve de Belgische wafels zijn er overal winkels die wafels verkopen in Europese landen. Je vindt ze in de koelkasten van de supermarkten, en zelfs bij de vele internationale restaurants. Deze wafels zijn klein en rond en gemaakt met durummeel, ei en boter.
Naarmate de tijd verstrijkt, krijgen wafels een eigen smaak. Je zult merken dat ze opzwellen als ze gaar zijn. Dit komt vooral door de lucht die in de wafel komt. Dat merk je bij een bezoek aan een Belgisch restaurant of bij vrienden thuis, want wafels maken een puffend geluid tijdens het koken. Dit is volkomen natuurlijk en daar is niets mis mee. Het enige waar u zich misschien een beetje zorgen over maakt, is of de lucht die in de wafel komt wel of niet wordt opgeblazen en de vlammen naar buiten komen. Als je hier bang voor bent, vouw je de twee zijkanten van de wafel gewoon onder het midden en plaats je hem in de magnetron. Dit zal het probleem volledig oplossen.
Nu lijken wafels die onder de zon hebben gebakken, niet meer op echte Belgische wafels. Ze zijn een beetje dik, en ook een beetje pittig. Maar dit is wat je kunt verwachten bij het eten van een wafel gemaakt van frituren. Een buffet met wafels omvat ook stukken vlees met een langere levensduur, zoals lamsbout. Dit is een goede zaak, omdat het vlees veel van de olie en het vet van de wafel zal opnemen. Je krijgt ook de à la carte selecties te eten.
Een groot voordeel van het gebruik van wafels in je boterhammen is dat de twee helften bijna als één geheel kunnen fungeren. Je kunt je boterham in zes of acht stukken snijden, dan blijft de smaak behouden, evenals de textuur en de voedingswaarde.Viersterrenrestaurants gebruiken vaak de wafel om hun broodjes te maken, en dit is omdat het een geweldige manier is om een verscheidenheid aan voedingsstoffen, voedingsmiddelen en smaken te presenteren, zonder veel brood te gebruiken.
Dus of je nu een ontbijt, lunch of diner maakt, wafels zijn een geweldige manier om de energie en de voeding van havermout, het eiwit van brood en de romigheid van de boter toe te voegen. Je kunt ze ook gebruiken om uitgebreide smaken en smaak toe te voegen aan je maaltijden. In feite, zoals u hieronder zult zien, kunnen wafels een heel eenvoudige maaltijd zijn om te bereiden, maar toch resultaten van hoge kwaliteit opleveren.
Hieronder staan enkele van de belangrijkste verschillen tussen wafels op basis van beslag en wafels op basis van cake.
belangrijkste verschil tussen wafels op basis van beslag en wafels op basis van cake
Verschillen met wafels op basis van beslag
Wafels worden meestal gemaakt van beslag (op basis van bloem, zout, gist en water, maar er zijn er nog veel meer). Hieronder staan enkele van de belangrijkste verschillen van wafels op basis van beslag tot wafels op basis van cake.
Verschil #1: Voeg ALTIJD het beslag toe. In tegenstelling tot wat sommige mensen misschien denken, is het toevoegen van het beslag NIET hetzelfde als het deeg maken. Het deeg fungeert als lijm en houdt de wafel bij elkaar. Om een geslaagde wafel te hebben, mag u daarom geen beslag toevoegen.
Verschil # 2: Snijd de overtollige bloem af. Meestal worden wafels geserveerd op een bestaande cake of koekje. De overtollige bloem bederft het oppervlak en de wafel wordt een soort geplette of klonterige puinhoop. Deze rotzooi is over het algemeen weggewassen tegen de tijd dat het serveren begint.
Verschil #3: Ga ervoor! Maar voordat u dit doet, moet u controleren of de gekozen wafelconstructie correct is volgens de wetten van het houdbare eetbord.
Kortom, ongeacht de gekozen constructie, het overlegproces is een plezierig proces waar iedereen blij mee zal zijn. Heb een geweldige wafel!